Svetovalnica za transplantacijo

V januarju 2012 pričenjamo z delom v Svetovalnici za bolnike, ki potrebujejo (ali bodo potrebovali) ledvično nadomestno zdravljenje in jih zanima zdravljenje s transplantacijo ledvice. Svetovalnica bo v prostorih Centra za transplantacijo ledvic Kliničnega oddelka za nefrologio (KON), UKCL. Specialisti KON, ki delujejo predvsem na področju transplantacije, bodo bolnikom posredovali vse podrobnosti v zvezi s transplantacijo (npr.: prednosti, slabosti, priprava, tveganja pri in zdravljenje po transplantaciji,  zapleti po in preživetje po transplantaciji). Informacija, ki jo bo dobil bolnik, bo tem bolj podrobna, čim bolj popolna bo medicinska dokumentacija, ki jo bo prinesel s seboj.
V Svetovalnici bodo dobrodošli tudi bolniki, ki se že pripravljajo na transplantacijo, vendar njihov zdavnik ali sami želijo še drugo mnenje.
Za obisk bo potrebna napotnica osebnega ali pooblaščenega zdravnika. Svetovalnica bo prve mesece delovala dvakrat mesečno. Za obisk bo možna prijava po telefonu (01 231 8871).

Prof. dr. Aljoša Kandus, dr. med., višji svetnik
Vodja Centra za transplantacijo ledvic KON